Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mousse van garnalen

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

125 gr garnalen of rivierkreeft
60 ml bouillon
80 ml slagroom
2,5 blaadje witte gelatine

Bereiden

Week de gelatine in koud water
Snijd de garnalen klein en draai deze in de keukenmachine fijn.
Verwarm de helft van de bouillon en los daar de gelatine in op.
Voeg de koude en warme bouillon toe aan de garnalen, roer tot je een gladde massa hebt gekregen.
Zet de mousse in de ijskast en laat deze geleren tot deze hangend is.

Klop de slagroom tot yochert dikte en zet deze in de koelkast.

Spatel voorzichtig de geklopte slagroom door de garnalengelei.

Laat de garnalenmousse opstijven in de koelkast.

Schep met behulp van twee eetlepels een mooie quenelle van de mousse en garneer deze leuk af met iets kleurrijks of met een achtergehouden garnaal.

Op foto van links naar rechts: paling- garnalen- en forelmousse.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Carpaccio van ossenhaas
Italiaanse salade 2
Bloedsinaasappelsalade met noten-frambozendressing
Terrine van lamstong en ganzenlever
Carpaccio van kalfsvlees met tonijn (4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes